Rouwverwerking is voor iedereen verschillend

Rouwen doet iedereen op zijn eigen manier, voor de een is het lastiger dan voor de ander. Het is een emotioneel proces dat tijd kost. Na de uitvaart kunt u altijd bij Biemans uitvaartzorg terecht voor informatie en advies. Wij zorgen rondom de uitvaart altijd voor informatie over nazorg en alle relevante zaken die geregeld moeten worden.

Als de uitvaart voorbij is en de stilte terugkeert komt vaak de emotie los. Waarbij de een terecht kan bij een pastoraal werker heeft de ander er misschien juist meer behoefte aan om eens met een nazorgmedewerker van Biemans uitvaartzorg te praten. Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen hoe we u verder kunnen helpen. 

Adviezen en tips bij rouwverwerking

rouwverwerking door middel van uitrusten

Rust goed uit

Rouwen kost veel energie van lichaam en geest. Als ontspannen/slapen ‘s avonds niet lukt, probeer dan een moment op de dag te pakken voor ontspanning. U kunt uw gedachten verzetten door een oude hobby op te pakken of juist iets nieuws te beginnen.

rouwverwerking door middel van emoties tonen

Verdriet mag gezien worden

Huilen kan opluchten en ontspannen. Probeer daarom niet uw gevoelens en emoties op te kroppen. Voor uw omgeving is het een signaal dat iemand hulp en aandacht nodig heeft. 

rouwverwerking door middel van blijven praten

Sluit u niet af, blijf praten

Het kan een gewoonte worden om tijd voor uzelf te nemen en om u af te sluiten voor uw omgeving om te rouwen, maar let erop dat dit niet te veel en te lang aanhoudt. Blijf praten met familie, vrienden en kennissen over degene die u mist. Vertel over de leuke en speciale momenten met uw dierbare, vaak krijgt u zo ook nog leuke anekdotes of herinneringen te horen over uw dierbare die u misschien nog niet wist.

rouwverwerking door middel van hulp vragen

Vraag om hulp

Hoe moeilijk het misschien ook kan zijn, laat anderen weten hoe u zich voelt en of u hulp nodig heeft. Anderen kunnen het niet altijd meteen doorhebben of u hulp nodig heeft. Denkt u alles te hebben geprobeerd, maar heeft u het gevoel dat het allemaal niet of nauwelijks helpt? Of heeft u vragen die niet door uw omgeving beantwoord kunnen worden? Neem dan eens contact op met het Landelijk Steunpunt Verlies (LSV).

Landelijk Steunpunt Verlies bij rouwverwerking

Bij het Landelijk Steunpunt Verlies zijn ze er speciaal om u te ondersteunen. U kunt kosteloos bellen naar 033-4616886 (bereikbaar op zondagavond van 18.00 tot 22.00 uur en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur), of mail naar info@steunbijverlies.nl.

Zoekt u rouwbegeleiding bij u in de buurt? Op de website van het LSV kunt u zoeken naar een zelfstandige begeleider voor individuele en professionele rouw- en verliesbegeleiding.

Er is via de website van LSV ook de mogelijkheid om anoniem te chatten met een vrijwilliger van het LSV. De chatvrijwilligers zitten voor u klaar op weekdagen tussen 18.00 en 21.00 uur en in het weekend van 16.00 en 22.00 uur.